Bestuur

Beheerders

Motorclub

Lidmaatschap

Adverteerders

Tips en Links

Onze Informatie


Nieuws

Tips voor auto en motor

Openingstijden AHC

Contact

Over de AHC

Formule 1

Evenementen agenda

Links

Home

Contact

Site map


De Auto Hobby Club (AHC) is opgericht in 1967 om de zelfwerkzaamheid aan motorvoertuigen te bevorderen.

Door de toenmalige leiding van de vliegbasis Leeuwarden werd een gebouw ter beschikking gesteld waar de leden van de AHC, in hun vrije uren, aan de auto onderhoud konden plegen.

Er werd een magazijntje ingericht waar de meest voor-komende vervangingsartikelen in voorraad lagen zoals olie- en luchtfilters, motorolie, lampen, ruitenwissers en klein materiaal.

Zelfs een spuitcabine werd gebouwd (de milieueisen waren toen nog niet zo hoog), een olieopvangtank geplaatst en er werden twee bruggen aangeschaft, één voor olieverversen buiten en één voor reparaties binnen.

Veel ruimte was er niet en omdat het ledental steeds groter werd, moest worden uitgezien naar een ander onderkomen en in 1993 kreeg de AHC de beschikking over gebouw K-54 (het oude LUA-kamp).

Vanaf die tijd kon alles veel professioneler worden aangepakt. De twee oude bruggen werden ingeruild en daarvoor werden drie nieuwe bruggen geplaatst, één buitenbrug voor olieverversen en twee binnenbruggen voor reparaties. Inmiddels is er een derde reparatiebrug bijgeplaatst. Tevens beschikt de AHC nu over een motorreparatieruimte met motorheftafel.

De spuitcabine kon helaas niet mee verhuizen omdat hij niet aan de eisen voldeed en een nieuwe plaatsen was (en is nog steeds) financieel niet haalbaar.

Het ledenbestand groeide van ± 370 in 1985 naar nu ± 750 leden en daardoor ontstond er een vereniging die toch enige naam mag hebben met alle daartoe behorende voorzieningen en voordelen voor de leden zoals;

a. Korting op onderdelen voor auto en motorfiets

b. Collectiviteitkorting op verzekeringen bij Univé,

c. Korting op brandstoffen bij Gulf en Tinq

d. Korting bij de meeste auto- en autoaccessoirebedrijven in de regio

e. Korting op motoronderdelen en accessoires

f. Korting op banden voor auto's, motoren en scooters

e. Korting op schadeherstel

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de bovengenoemde voordelen alleen gelden voor leden van de Auto en Motor Hobby Club van de vlb Leeuwarden!

U kunt hier het Huishoudelijk Reglement en het Reglement van Orde downloaden (Pdf-files)

Huishoudelijk Reglement
Reglement van OrdeBent u geïnteresseerd in een functie als beheerder van de AHC?

Meldt u zich dan even bij ons, via het contactformulier of bij één van de bestuursleden.
Mail: info@ahc-lwd.nl

© copyright 2006 - 2020

Template by Templatesfreelance.com