Bestuur

Beheerders

Motorclub

Lidmaatschap

Adverteerders

Tips en Links

Onze Informatie


Nieuws

Tips voor auto en motor

Openingstijden AHC

Contact

Over de AHC

Formule 1

Evenementen agenda

Links

Home

Contact

Site map

 

Nieuws 1|| Nieuws 2 || Nieuws 3 || Nieuws 4 || Nieuws 5


Accu’s testen? Waar is dat goed voor?

Misschien een domme vraag, maar… hoe voer je een accutest uit?

Antwoord: met een accutester natuurlijk. (Aanwezig in de AHC)

Ja, dat is niet zo logisch als het lijkt. Er zijn veel mensen die vinden dat je met een voltmeter een accu kunt testen. Maar dat kan niet. Een voltmeter zegt alleen maar iets over de laadtoestand van een accu. Testen hoe de werkelijke toestand van de accu is, kan alleen met een accutester. Zo’n accutest kun je uitvoeren als een klant klachten heeft over de accu. Maar je kunt een accu ook preventief testen.

Dat is wat steeds meer autobedrijven doen. Ze testen de accu van elke auto die de werkplaats binnen komt. Nu horen we u al zeggen… de monteurs hebben het al zo druk, is dit niet enorm veel extra werk? Dat is nou de grap. Het testen van een accu kost misschien een minuut. Maar je doet het als de motorkap van de auto toch open gaat. Dus kost het nog minder tijd. Want je sluit de klemmen aan, je voert de gegevens van de auto in en na 10 seconden komt het printje uit de tester. En die 10 seconden betalen zichzelf dubbel en dwars terug. Want uit onderzoek van Midtronics blijkt dat van elke 100 accu’s die worden getest, er 17 zo slecht zijn dat ze op korte termijn vervangen moeten worden. En datzelfde onderzoek toont aan dat je ter plekke aan 13 van die 17 klanten direct een nieuwe accu kunt verkopen.

Bron: AMTMisschien al bekend via de media maar Castrol gaat het bestand vernieuwen.
Nieuwe produkten en een nieuwe naam: CASTROL EDGE.
Castrol Edge is een compleet assortiment van de beste motoroliën. De volledige synthetische formule zorgt voor ijzersterke prestaties op 7 cruciale motorfactoren en bezorgen u een soepele, comfortabele en uitstekende rit. Castrol Edge wordt vervaardigd met behulp van de modernste technologie en is bestemd voor veeleisende rijders - met een hart voor machines. Castrol Edge, het beste van meer dan 100 jaar Castrol

(opslaan door met rechtermuis aan te klikken en opslaan als:....)


Online smeermiddelen aanbevelingslijst beschikbaar op www.castrol.nl


Naast een compleet overzicht van alle Castrol producten vind je op de Castrol website in een mum van tijd nuttige informatie over smeermiddelen.

Geef het model en type voertuig op en ontvang meteen een volledig smeeradvies in handig printformaat

Ook kun je snel technische informatiebladen over Castrol producten printen.ANWB GARAGETEST

De kwaliteit van de grote beurten die garages uitvoeren, is 'zeer mager'. Dat is de uitkomst van een test die de ANWB Kampioen het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. De test onder 109 garages over heel Nederland levert een gemiddeld rapportcijfer van 5,6 op. 18 garages werden met een vier of lager beoordeeld.

De steekproef leert dat klanten geregeld betalen voor reparaties of verrichtingen die helemaal niet zijn uitgevoerd. Bij 56 procent van de beurten werd er geld gerekend voor het bijvullen van de ruitensproeiers, terwijl deze nog vol was.

Ook werden nieuwe brandstoffilters, luchtfilters, interieurfilters en olie voor de versnellingsbak op de rekening gezet, maar niet vervangen. Nog lang niet versleten onderdelen als ruitenwissers, filters en banden werden zonder pardon vervangen.

Eén garage maakte het wel heel bont. Ook daar stonden veel zaken op de rekening, terwijl ze niet gedaan waren. Maar de monteurs merkten tevens een lekkage aan het koelsysteem niet op en controleerden de vorstbeveiliging niet, terwijl de autobezitter naar de wintersport wilde. Na een andere beurt strandde de auto na de ingreep; een monteur had een doek in het luchtfilter laten zitten.

Hoe getest?

Bijna 110 particuliere autobezitters boden hun auto bij hun eigen garage aan voor een grote beurt. Voor deze beurt werd de auto doorgelopen door ANWB-deskundigen, en werd bewust een aantal mankementen aangebracht, zoals een verkeerd gestelde koplamp of een te lage bandenspanning. Ook kregen onderdelen een haast onzichtbare verzegeling of werden markeringen aangebracht. Zo konden de ANWB-deskundigen na de eigenlijke beurt de balans opmaken.

PDF van het ANWB Kampioen artikel: 'Grote Beurt? Slechte beurt!'

© copyright 2006 - 2020

Template by Templatesfreelance.com